over het theater

Over Theater de Roode Bioscoop


Tussen de sfeervolle, donkerrode muren zit het publiek dicht op de huid van de artiesten. Hier kunt u van dichtbij genieten van hartverwarmend muziektheater, prikkelende poëzie,  opzwepende jazz, wereldse improvisaties, ravissante chansons en verstilde (moderne) klassieke muziek. En alle mogelijke combinaties.

In de verschillende programma’s en series die wij ieder jaar weer vol enthousiasme voor u samenstellen, spelen gerenommeerde artiesten exclusief materiaal op de zogenaamde Roode Zondagen en is er ruimte voor het experiment tijdens de serie Laboratoire Artistique Sans Limite, waarbij stoutmoedige muzikale ontdekkers een paar dagen achter elkaar in de weer gaan met bijzondere gasten en spelen Eendagsgasten uniek materiaal.

Theater de Roode Bioscoop is sinds het jaar 2000 de vaste speelplek van Theatergroep Flint. Flint maakt  voorstellingen waarin poëzie en muziek een centrale rol spelen. Zo maakten zij voorstellingen rondom Gerrit Achterberg, Hugo Claus, Herman de Coninck, Ingrid Jonker, Nescio, Slauerhoff, Tip Marugg, Paul van Ostaijen, Carlos Drummond de Andrade.

Elk jaar organiseert de Roode Bioscoop een open dag, een eigen klein uitmarkt met een vooruitblik op het komende seizoen. En eens in de paar jaar organiseert Theater de Roode Bioscoop het Robisco Festival, waar een select gezelschap van muzikanten, schrijvers, dichters en theatermakers verrassende optredens geven Rondom een thema (Brazilië, Zuid-Afrika, 100-jarig bestaan).

Heden en toekomst

Theater de Roode Bioscoop heeft ambitieuze plannen voor de toekomst. De Roode Bioscoop wil de komende jaren een toonaangevend podium blijven waar verschillende kunstdisciplines elkaar ontmoeten met als genres: (jazz)muziek, literair muziektheater, kleinkunst en tegen poëzie leunende singer/songwriters.

Voor het realiseren van de plannen is meer geld nodig. Dit geld kan niet enkel uit de eigen inkomsten worden opgebracht. Meer dan ooit is er ondersteuning nodig van een Vriendenstichting voor het het realiseren van de toekomstplannen.