over het theater

Over Theater de Roode Bioscoop

Tussen de sfeervolle, donkerrode muren zit het publiek dicht op de huid van de artiesten. Hier kunt u van dichtbij genieten van hartverwarmend muziektheater, opzwepende jazz, improvisaties, chansons, moderne klassieke muziek en prikkelende poëzie. En alle mogelijke combinaties.

Aanstormende talenten en gevestigde podiumkunstenaars krijgen in de Roode Bioscoop de kans af te wijken van gebaande artistieke paden en in alle vrijheid nieuwe concepten te onderzoeken. Soms voor het eerst voor publiek. Artiesten en bezoekers beleven oog in oog met elkaar het unieke moment van een ontwikkelproces. En raken na afloop van de voorstelling met elkaar in gesprek in het sfeervolle café van het theater. Zulke kansen krijgt men in het muziektheaterlandschap van Amsterdam maar zelden.

Theater de Roode Bioscoop is sinds het jaar 2000 de vaste speelplek van Theatergroep Flint. Onder leiding van roerganger en spullenbaas Felix Strategier maakte Flint vele voorstellingen met muziek, en poëzie van Gerrit Achterberg, Hugo Claus, Herman de Coninck, Ingrid Jonker, Nescio, Slauerhoff, Tip Marugg, Paul van Ostaijen, Carlos Drummond de Andrade.

Heden en toekomst

Theater de Roode Bioscoop heeft ambitieuze plannen voor de toekomst. De Roode Bioscoop wil de komende jaren een toonaangevend podium blijven waar verschillende kunstdisciplines elkaar ontmoeten met als genres: (jazz)muziek, literair muziektheater, kleinkunst en tegen poëzie leunende singer/songwriters.

Voor het realiseren van de plannen is meer geld nodig. Dit geld kan niet enkel uit de eigen inkomsten worden opgebracht. Meer dan ooit is er ondersteuning nodig van een Vriendenstichting voor het het realiseren van de toekomstplannen.